Slik kan bedrifter kutte kostnader og øke bærekraften med riktig energivalg

I dagens konkurranseutsatte marked er kostnadsreduksjon og bærekraft essensielt for suksess.

Forretningsverden står overfor stadig økende press for å redusere kostnader samtidig som de tar et større ansvar for miljøet. Å finne løsninger som muliggjør både kostnadseffektivitet og bærekraft er ikke lenger bare et ønske, det er blitt en nødvendighet. Én av de viktigste veiene mot dette er gjennom riktig energivalg.


Kortversjon

Fleksibel og transparent strømavtale

– Vektlegging av betydningen av en fleksibel strømavtale tilpasset bedriftens behov.

– Telemark Kraft sin spotavtale for bedrifter fremheves som Norges billigste uten bindingstid og skjulte gebyrer.

– Telemark Kraft er kritisk til at det er manglende åpenhet i strømavtaler for bedrifter, med fokus på påslag, fastledd og kreative gebyrer.

– Telemark Kraft vektlegger å være åpne og transparente om priser og vilkår

Miljøvennlige energiløsninger

– Telemark Kraft samarbeider med Norhybrid Renewables for innovative vind- og solcelleproduksjoner.

– Mulighet for skreddersydde kraftverk tilpasset bedrifters behov.

– Tilbyr varmepumper for energieffektiv oppvarming, samt andre energisparende tiltak som elbilladere. 

Vurdering av om noe av volumet bør bindes til fastpris

Kanskje kan det være en ide å sikre forutsigbare strømutgifter på deler av volumet? Man betaler forsikringer for å få forutsigbarhet, selv om man sjeldent bruker forsikringene. Tenk på fastpris på strøm på lik linje.

Hege Næss, markedssjef i Telemark Kraft

Fleksibel og rimelig strømavtale viktig

«For det første er det avgjørende å ha en fleksibel strømavtale som passer bedriftens behov. Telemark Kraft sin spotavtale for bedrifter er Norges billigste spotavtale på portalen stromforbedrift.no og helt uten bindingstid og skjulte gebyrer», sier Hege Næss, markedsleder i Telemark Kraft.

 

Næss forklarer at markedsprisen er lik for alle, det som avgjør om du har en god avtale eller ikke er påslag og fastledd, og eventuelt andre kreative gebyrer.

 

Mange bedrifter tilbyr etter hvert spotprisavtaler, men fortsatt er det vanlig at bedrifter må ta kontakt med leverandøren for å få vite prisen.

 

«Vi skjønner ikke at det skal være forskjell på private og bedrifter; for privatpersoner er det som regel alltid oppgitt priser, mens bedrifter ofte må ta kontakt for å få pris og lures dermed inn i avtaler med en rekke klausuler», sier Næss. 

 

Les mer om Telemark Kraft her

Kundesenteret bistår gjerne

«Det er dessverre mye snusk i bedriftsmarkedet. Vi har hjulpet flere kunder med å tyde strømavtalen deres. Vi ser ofte at bedrifter påstår de ikke har bindingstid, men så er det visst binding allikevel. Hvis avtalen ikke aktivt sies opp, så fornyes den med nye tre år osv. Hvis ikke det er bindingstid, så vet ikke jeg», sier kundekonsulent hos Telemark Kraft, Ann Kristin Arvola. 

 

Dette er grunnen til at datasenteret Green Mountain er kunde hos Telemark Kraft. 

 

Arvola mener også at det er mye kreativ fakturering i bransjen.

 

«Vi har sett kreative grønne valg som kunder betaler unødvendig for, vi har til og med sett dobbeltfaktureringer. Kunder betaler to ganger for samme tjeneste, bare under to forskjellige navn på regningen».

 

 

Ann Kristin Arvola, kundekonsulent i Telemark Kraft

«Slike ting går dessverre utover oss som prøver å være ærlige og seriøse. Folk har fått så mistro til bransjen, og det syns vi er veldig synd. Og spesielt at det er de største som gjerne er de verste», sier Næss.

 

«Bedriftseiere må gjerne kontakte oss for en gjennomgang av både deres eksisterende avtale, men også for en samtale om hva de kan få av oss», sier Arvola. 

 

Kontakt  Telemark Kraft her

«Vi skjønner ikke at det skal være forskjell på private og bedrifter; for privatpersoner er det som regel alltid oppgitt priser, mens bedrifter ofte må ta kontakt for å få pris og lures dermed inn i avtaler med en rekke klausuler».

tegning av hus med solceller og vindmølle

Relevant og bærekraftig

Telemark Kraft ønsker å endre dette ved å være åpne og transparente om priser og vilkår. Visjonen er også å være relevant og bærekraftig.

 

«Da må vi tilby miljøvennlige energiløsninger. Som også stadig blir viktigere for bedrifter for å kutte kostnader, samtidig som de blir mer bærekraftige».

 

«Blant annet gjennom vårt samarbeid med Norhybrid Renewables tilbyr vi innovative vind og solcelleproduksjoner. Tenk deg et skreddersydd, eget kraftverk som produserer rimelig fornybar energi døgnet rundt for din bedrift!»

 

«Der det er gode vindforhold tilbyr vi hybridløsning med nærvindsturbiner og solceller. Der vinden er svak, tilbyr vi tradisjonelle solcelleløsninger. Alle anlegg kan tilpasses og leveres med batteripakke om ønskelig», forklarer Næss.

 

Les mer om sol – og vindproduksjon her. 

Telemark Kraft leverer også Fujitsu Varmepumper og har flere forskjellige løsninger for ulike type lokaler og behov. 

 

«Oppvarming krever mye energi, spesielt gjennom den norske vinteren. Dersom bedriften din er basert på elektrisk oppvarming, er det mye å spare på å installere varmepumpe. En varmepumpe vil kunne gi 3 – 5 ganger lavere strømforbruk enn direkte oppvarming med strøm. En varmepumpe er også effektiv som kjøling på varme sommerdager, samt en god kilde til å forbedre inneklimaet».

 

«Innkjøp av en ny varmepumpe er en utgift her og nå, men det er utgift du vil tjene på i lengre perspektiv. Vanligvis dekkes investeringen inn i løpet av seks til åtte år, og ettersom levetiden er bortimot det dobbelte vil den reduserte energibruken sørge for at regnestykket ser enda penere ut i årene som kommer. Sammen finner vi den beste løsningen for bedriften din. Og investeringen kan nedbetales over strømregningen», sier Næss.

 

Av andre energivennlige løsninger Telemark Kraft tilbyr er elbilladere fra Charge Amps og smarthus løsninger.

 

Å implementere slike energieffektive løsninger kan være en del av strategien for å redusere kostnader knyttet til energiforbruk og samtidig øke bedriftens bærekraftprofil.

 

Les mer om Telemark Kraft og bli kunde

3 tips til kostnadsreduksjon for bedrifter: 

Velg riktig strømselskap for din bedrift: 

Har du en strømavtale med fleksibilitet og lavt påslag/fastledd? 

Er det energieffektive løsninger bedriften kan implementere?

Solcelleanlegg, vindturbiner, varmepumper eller lignende.

Ta en vurdering om deler av volumet skal bindes til fastpris

Kanskje kan det være en ide å sikre forutsigbare strømutgifter på deler av volumet? 

Blant annet gjennom vårt samarbeid med Norhybrid Renewables tilbyr vi innovative vind - og solcelleproduksjoner. Tenk deg et skreddersydd, eget kraftverk som produserer rimelig fornybar energi døgnet rundt for din bedrift!

Regjeringens fastprisavtaler

Telemark Kraft tilbyr fastpriser til bedriftsledere som ønsker forutsigbare strømutgifter og kan låse deler av forbruket sitt i enten 3, 5 eller 7 år.

 

«I første omgang så er det i NO1 Østlandet og NO2 Vestlandet vi kan tilby regjeringens fastprisavtaler, men vi jobber for å finne løsninger også i resten av landet».

 

Næss fortsetter å fortelle at regjeringens fastprisavtaler har fått et litt ufortjent dårlig rykte.

 

«Prisen er låst på det volumet som er bundet opp, men bedrifter trenger ikke låse hele volumet, og ved mindreforbruk kan bedriften selge strømmen tilbake til markedet, forklarer Næss.

Tinn Energi & Fiber jobber
Salgssjef Trond Stridal, daglig leder Snorre Mossing, og markedssjef Hege Næss

«Fastpris kan være en veldig fin ting for bedrifter som ønsker forutsigbarhet. Man kjøper jo forsikringer for å få forutsigbarhet i tilfelle noe skulle skje,- heldigvis er det sjeldent man får bruk for den. Se på fastprisavtaler på den samme måten – utgift for en mer forutsigbar strømhverdag», oppfordrer Næss.  

 

Vil du vite mer om fastprisavtaler, les her. 

 

Telemark Kraft – en del av 100 års historie

Telemark Kraft er datterselskapet til Tinn Energi Gruppen som har over 100 års historie. 

 

Tanken bak Telemark Kraft er å tilby en heldigital og enkel portal for bestilling av en meget god strømavtale, primært for bedrifter, men privatpersoner er også velkomne. 

 

Telemark Kraft er et selskap du kan stole på, med transparente priser, samt bærekraftige og relevante produkter. 

 

«Vår kombinasjon av konkurransedyktige priser, fleksible avtaler og fokus på bærekraft gjør oss til en pålitelig partner for bedrifter som ønsker å lykkes i dagens marked. Vi tilbyr ikke bare gunstig strømavtale, men vi støtter også bedrifters reise mot en grønnere fremtid ved å tilby miljøvennlige energiløsninger», avslutter Hege Næss i Telemark Kraft.

Forespørsel på fastprisavtale

Forespørsel - fastprisavtale

Navn på kontaktperson
Oppgis i kWh
Telemark Kraft kan maksimalt sikre 90 % av ditt totale strøm forbruk. Resten vil bli avregnet i spotpris for området du holder til. Oppgis i kWh
Denne finner du på en tidligere faktura. Har du flere, så legg dem inn separert med komma.
Prisområde
Er du usikker på hvilket prisområde bedriften hører til, så må du sjekke dette med ditt nettselskap.
Avtalevarighet
Kontrakten du får tilsendt må signeres før oppgitt frist. Fastprisavtalen regnes ikke som inngått fra Telemark Kraft sin side før kontrakten tilsendt fra kundesenteret er signert.